Usein kysyttyä Infodatan maksuautomaateista

Mihin tarkoitukseen Infodatan maksuautomaatit on tarkoitettu?
Tarjoamme maksuautomaatteja moniin eri tarpeisiin. Tunnetuimpia automaattimme ovat polttoaineen sekä auton pesun maksun yhteydessä. Auton pesuun tarkoitetut automaattimme ohjaavat myös mm. auton mattopesuria ja autoimuria ja ne soveltuvat niin pesukadulle kuin itsepalvelupesuunkin. Tarjoamme maksuautomaatit myös erilaisten lippujen, pysäköinnin sekä vaikkapa ravintola-annosten maksuun. Maksukioskimme soveltuu monenlaiseen käyttöön niin ravintoloihin, kioskeihin, myymälöihin tai mihin tahansa, missä tarvitaan miehittämätöntä myyntipistettä. Sähköauton latausmaksuun meillä on kortti- sekä lähimaksun mahdollistava maksuautomaattiratkaisu.

Miten Infodatan maksuautomaatti toimii?
Jokainen maksuautomaatti on räätälöity haluttuun palveluun sopivaksi ja suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi. Tarjoamme maksuautomaattien kokonaisratkaisut automaatteja ohjaavien ohjelmistojen sekä mahdollisesti tarvittavien mobiilisovellusten ja rekisterinkilven tunnistusjärjestelmän kanssa. Voit tutustua automaatteihin tarkemmin toimialakohtaisilla tuotesivuilla.

Onko maksuautomaateissa lähimaksuominaisuus?
Kyllä, kaikki maksuautomaattimme on varustettu lähimaksulukijalla.

Mitä muita maksuvaihtoehtoja korttimaksun lisäksi automaatissa voi käyttää?

  Maksuautomaateillamme voi maksaa seuraavilla vaihtoehdoilla:
 • Lähimaksu
 • Mobiililähimaksu
 • Mobiilimaksu
 • Viivakoodi
 • QR-koodi
 • Tekstiviestiviivakoodi
 • Yritysviivakoodi
 • Erilaiset mobiilisovellukset
 • Yrityskortti (Infodata, SEO, Olerex jne.)

Tutustu tarkemmin automaattikohtaisiin maksuvaihtoehtoihin tuotesivuillamme.

Miten valitsen minulle sopivan maksuautomaatin?
Olemme jaotelleet maksuautomaatit valmiiksi eri toimialoille sopivaksi. Verkkosivujemme Tuotteet-valikosta pääset tarkastelemaan sinun toimintaasi parhaiten sopivinta maksuautomaattiratkaisua. Mikäli et löydä haluamaasi automaattia suoraan tuotteidemme joukosta, ota yhteyttä meihin, autamme mielellämme.

Miten Infodatan maksuautomaatit eroavat kilpailijoiden vastaavista ratkaisuista?
Asiakkaanamme saat kokonaisvaltaisen maksuautomaattiratkaisun, tarvittaessa räätälöitynä yrityksesi toiminnan tarpeisiin. Suunnittelemme kaiken itse - ohjelmistoista automaatin ulkonäköön sekä tarvittavien laitteiden integraatioon. Maksuautomaatti tarvitsee toimiakseen kaikki vaadittavat ohjelmistot sekä maksuliikenteen järjestelmät, ja me toimitamme ne yhdessä automaatin kanssa.

Maksuautomaattimme ovat huomattavasti toimintavarmempia kilpailijoidemme vastaaviin verrattuna. Tämä perustuu siihen, että olemme ainoa automaattitoimittaja, joka pystyy rakentamaan koko automaatin ”älyn” suoraan korttilaitteen sisälle. Muut automaattitoimittajat käyttävät pääosin PC-tietokonetta ohjaamaan laitteita, ja se onkin yksi automaatin heikoimmista lenkeistä. Ainoastaan maksukioskiamme ohjaa PC-tietokone, jotta käytössä oleva kosketusnäyttö toimisi.

Automaattimme kestävät kilpailijoita paremmin Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa, sillä automaatit on rakennettu ruostumattomasta teräksestä, kun taas kilpailijoiden mallit on valmistettu useimmiten pellistä ja pinnoitettu pulverimaalaamalla.

Mitä kaikkea saan Infodatan asiakkaana? Mitä maksuautomaattiin sisältyy?
Meiltä saat maksuautomaatin kokonaisratkaisun aina tarvittavan ohjelmiston suunnittelusta lopulliseen tuotteeseen, automaatin ulkonäköä sekä tarvittavia integraatioita myöten. Tavoitteemme on tarjota asiakkaillemme kestävää laatua. Panostamme automaateissamme sekä niiden ulkoisiin että sisäisiin ominaisuuksiin. Esimerkiksi automaatin rungon suunnittelussa pyritään saavuttamaan maksuautomaatille mahdollisimman pitkä elinkaari. Pyrimme siihen, että mikäli esimerkiksi korttilaitteen mallia joudutaan myöhemmin muuttamaan, korttilaite olisi päivitettävissä vanhoihin runkoihin niin, ettei koko automaattia tarvitse vaihtaa.

Ohjelmistotiimimme kehittämät, nettiselainpohjaiset ohjelmistotyökalut mahdollistavat maksuautomaateilla hallittavien toimintojen operoimisen etänä mistä tahansa. Maksuautomaattiemme mukana tuleviin ohjelmistoihin voit tutustua paremmin tästä.

Asiakaspalvelu on yksi vahvuutemme, josta saamme jatkuvasti positiivista palautetta. Panostamme henkilökohtaiseen palveluun ja otamme ongelmat aina hoitaaksemme ja ratkomme haasteet loppuun saakka.

Tarvitseeko maksuautomaattia huoltaa?
Maksuautomaatit ovat verrattain huoltovapaita, eivätkä ne vaadi päivittäisiä, tai edes kuukausittaisia, huoltotoimenpiteitä. Yleisimpiä huoltotoimenpiteitä ovat kuittipaperin vaihto sekä säännölliset kortinlukijan tarkastukset niin sanottujen ”skimmauslaitteiden” varalta. Mahdollisen ongelmatilanteen koittaessa osien vaihto onnistuu usein asiakkaalta itseltään, mutta Infodatalla on käytössään myös lähes koko Suomen kattava yhteistyöverkosto.

Miten mahdolliset ongelmatilanteet maksamisessa ratkaistaan?
Mikäli törmäät maksuautomaattimme kanssa mihin tahansa ongelmatilanteeseen, asiakaspalvelumme auttaa mielellään ja vastaa kaikkiin kysymyksiin.

Voiko maksuautomaattia personoida yrityskohtaisesti?
Kyllä voi, esimerkiksi automaatin ulkonäön voi kustomoida maalamalla tai tarroittamalla yrityksesi brändin mukaiseksi. Mikäli toimintasi vaatii maksuautomaatin teknisiltä ominaisuuksilta toimintoja, joita automaatissa ei vielä ole, on ohjelmistotiimimme valmiina ratkomaan haasteita.

Millaisia raportteja maksuautomaatista on mahdollista saada?
Automaattien kattavista myyntiraporteista palveluntarjoaja voi tarkastella myyntien määriä, myös aikavälikohtaisesti. Automaattien historiatiedoista löytyy myös vastaus mahdollisen häiriötilan aiheuttajasta.

Korttimaksuautomaatti sähköauton lataukseen

Millainen on Infodatan tarjoama maksuautomaatti sähköauton lataukseen?
E-CAR ONLINE on ensimmäinen Suomessa saatavilla oleva korttimaksuautomaatti sähköautojen latauksen yhteyteen. Automaatin sirukortinlukija mahdollistaa kaikkien korttimaksujen hyväksymisen, lähimaksun sekä useita muita maksuvaihtoehtoja kuten yrityskortti, mobiililähimaksu, yms. Automaatin rosterinen runko tekee automaatista kestävän jokaiseen säähän.

Kenelle sähköauton latausmaksuautomaatti sopii? Sopiiko Infodatan sähköauton latausratkaisu huoltoasemille tai kauppaketjuille?
Maksuautomaattimme soveltuvat erinomaisesti huoltoasemille, kauppaketjuille sekä kaikille muille toimijoille, jotka tarjoavat julkisia sähköauton latausasemia autoilijoille.

Voiko sähköauton latausmaksuautomaatin yhdistää mihin tahansa latausratkaisuun?
Tällä hetkellä maksuautomaatti on yhdistettävissä jo useaan eri laitetoimittajaan. Kehitystyötä tehdään koko ajan ja uusia laitetoimittajia otetaan mukaan jatkuvasti. Ota rohkeasti yhteyttä ja tiedustele tilannetta oman latausratkaisusi tiimoilta.

Mitä etuja sähköauton latausmaksuautomaatilla on yritykselle?
Infodatan automaatilla saat selkeää kilpailuetua muihin sähköauton latausasemia tarjoaviin verrattuna, sillä latauksen hinta on korttimaksun yhteydessä selkeä kuluttajalle. Sitä on myös helppo käyttää, sillä kuluttaja ei tarvitse latausta varten erikseen puhelimeen ladattavaa sovellusta eikä mukana kannettavaa tägiä.

Lisäksi palveluidemme hinnat ovat erittäin kilpailukykyiset, sisältäen korttimaksuliikenteen. Olemme toistaiseksi ainoa suomalainen yritys, jolla on tarjota maksuautomaattiratkaisu korttimaksulle sähköautojen latausmaksun maksamiseen.

Kuinka monta sähkölatauspistettä voidaan yhdistää yhteen maksuautomaattiin?
Yksi automaatti voi ohjata jopa 50:tä latausplugia. Automaatilla voi ohjata samanaikaisesti sekä AC- että DC- latureita.

Mitä eroa on ulkokäyttöön ja sisäkäyttöön tarkoitetuilla automaateilla?
Sähköauton latausmaksuun sisätiloissa tarjoamme kosketusnäytöllä varustettua maksuautomaattiratkaisua. Sisäkäyttöön tarkoitettu malli voi olla toiveidenne mukaan pulverimaalatun teräksen sijasta myös vaikka alumiinia, joka voidaan päällystää tarralla. Näin automaatin ulkonäkö on räätälöitävissä yrityksenne brändin mukaisilla väreillä ja kuoseilla.

Näkyykö latauksen hinta selkeästi automaatissa?
Kyllä. Maksujen veloitus on määriteltävissä palveluntarjoajan toimesta aikaperusteisella (€/min) tai energiaperusteisella (€/kWh) hinnalla.

Maksuautomaatit tankkaukseen

Millainen on Infodatan maksuautomaatti polttoaineen maksuun?
Polttoaineen maksuun tarjoamme GAS 318 -automaatin. Automaatti ohjaa neljää jakelumittaria yhtäaikaisesti.

Kenelle polttoaineen maksuautomaatti sopii?
Maksuatomaattimme sopivat kaikille toimijoille, jotka tarjoavat tankkausratkaisuja autoilijoille tai veneilijöille - oli kyseessä sitten huoltoasema, huoltoaseman kylmäasema, veneasema tai kaasu- ja biopolttoaineiden jakeluasema.

Miten polttoaineen hintoja muutetaan maksuautomaattiin? Voiko hinnanmuutokset ajastaa etukäteen?
Palveluntarjoaja pystyy hallinnoimaan hinnanmuutoksia koska tahansa, täysin etänä. Hinnanmuutoksen voi ajastaa tapahtuvaksi juuri sillä hetkellä, kun haluaa. Ajastetun hinnanmuutoksen avulla palveluntarjoaja voi reagoida nopeasti vaikkapa vieressä olevan kilpailijan hinnanmuutoksiin.

Mitä mittareita voidaan kytkeä Infodatan maksuautomaattiin?
Lähes mikä tahansa mittari (pois lukien vanhat mekaaniset mittarit) voidaan kytkeä Infodatan maksuautomaattiin. Voit varmistaa mittarisi yhteensopivuuden meiltä.

Voidaanko automaattiin kytkeä muita lisälaitteita, esimerkiksi pinnanmittaus tai hintanäyttö?
Kyllä voi ja ne voidaan integroida tankkaustyökaluun. Automaattia ohjaava tankkaustyökalu tuo palveluntarjoajan tietoon todella paljon erilaista dataa aina jakelumittareiden toiminnasta pistoolien nostoon ja automaatin virhekoodeista polttoainesäiliön pinta-tasotietoihin.

Voidaanko automaattia uudelleenkäynnistää etänä?
Kyllä voi. Ohjelmistotiimimme kehittämä, nettiselainpohjainen tankkaustyökalu mahdollistaa kaikkien tankkauksen ja maksuautomaatin hallintaan liittyvien toimintojen operoimisen kätevästi mistä tahansa, kunhan nettiyhteys on saatavilla.

Maksuautomaatti autonpesuun

Millainen on Infodatan maksuautomaatti autonpesuun?
Auton pesuun meillä on tarjolla kaksi eri maksuautomaattia, EMV Mini ja EMV Online.

Mitä etuja maksuautomaatti autonpesuun tuo?
Maksuautomaatti nopeuttaa pesukadun tai itsepalvelupesun toimintaa ja vähentää henkilötyötuntien tarvetta. Selkeä automaattimme on helppo käyttää ja maksu onnistuu monilla eri maksuvälineillä.

Kuinka monelle pesulaitteelle maksuautomaatti sopii?
Automaatti ohjaa yhtä pesujärjestelmää (harjapesu/pesukatu) tai kahdeksaa itsepalvelulaitetta (esim. itsepesu, mattopesu, autoimuri, nosto-ovi, jne.)

Miten käyttäjä valitsee ja maksaa hänelle sopivan pesuohjelman?
Maksu onnistuu monilla eri maksuvälineillä mm. sirukortilla, lähimaksuna, mobiililähimaksuna, sovelluksella ja viivakoodilla. Tarjoamme halutessa lisäksi rekisterikilven tunnistusjärjestelmän sekä auton pesuja varten tarkoitetun verkkokaupan, jonka kautta esimerkiksi kuukausimaksullisten pesusopimusten myynti- ja hallinnointi hoituu vaivattomasti.

Kortilla maksettaessa pesuohjelma valitaan automaatin numeronäppäimistöllä. Viivakoodilla maksettaessa pesu on jo valmiiksi määritelty viivakoodiin, joten asiakkaan ei tarvitse tehdä muuta kuin näyttää viivakoodia automaatille.

Minkä pesukonevalmistajan pesukoneita voidaan kytkeä Infodatan maksuautomaattiin?
Kaikki suomessa myytävät pesukoneet on yhdistettävissä maksuautomaatteihimme.

Voiko pesuja myydä verkkokaupassa ja hyväksyä ostetut pesut automaatissa?
Kyllä. Tarjoamme asiakkaillemme selainpohjaisen verkkokaupan (autopesupaikat.fi ). Pesutyökalun kautta kauppias pystyy esimerkiksi luomaan verkkokauppaan alennuskoodeja ja alennuspaketteja, joilla asiakkaat pystyvät ostamaan pesuja alehintaan verkkokaupan kautta. Voit lukea verkkokaupastamme lisää täältä.

Muut maksuautomaattiratkaisut

Millainen on Infodatan tarjoama itsepalvelukassa ravintolaan?
Meiltä löytyy monikäyttöinen ratkaisu, kun etsit itsepalvelukassaa ravintolaan, kioskiin, myymälään tai mihin tahansa, missä miehittämätön maksupääte tulee tarpeeseen. Maksukioskimme on varustettu kosketusnäytöllä, kortinlukijalla sekä lähimaksuantennilla. Tälle automaatille voit keksiä mitä tahansa käyttöä ja saada näin ollen merkittävää etua kilpailijoihin nähden!

Mitä etuja itsepalvelukassa tuo yritykselle?
Itsepalvelukassa nopeuttaa palvelua, vähentää ruuhkaa sekä korvaa osan tehtävistä henkilötyötunneista. Maksukioskimme vähentää kassojen ruuhkautumista tehokkaasti, joten maksukioskimme palvelee loistavasti esimerkiksi ravintolassa pahimpaan lounasaikaan jonon purkajana.

Voiko maksuautomaatin integroida olemassa olevaan kassajärjestelmään?
Kassajärjestelmien integroinnit tulee aina toteuttaa yhdessä kassajärjestelmän toimittajan kanssa. Esimerkiksi Johku -kassajärjestelmä on integroitu polttoaineenmyyntiautomaattiimme.

Voiko maksuautomaattiin liittää kanta-asiakasohjelman?
Kyllä voi, olemme ohjelmistotalo, joten tämänkaltaiset kehitystyöt ovat meille tuttuja.

Valmistaako Infodata maksuautomaatteja toiveiden mukaisesti erityiskohteisiin?
Kyllä, räätälöimme maksuratkaisuja yhdessä asiakkaan kanssa. Lähtökohtaisesti uuden kokonaisuuden suunnittelussa otetaan asiakkaan toiveet ja tarpeet huomioon kaikessa. Jos ette löydä haluamaanne automaattia suoraan tuotteidemme joukosta, ottakaa meihin yhteyttä.

OTA YHTEYTTÄ

Voit jättää yhteydenottopyynnön alla olevasta yhteydenotto- laatikosta, jolloin viestisi ohjautuu jollekkin henkilökunnastamme ja palaamme sinulle asiaan mahdollisimman pian. Vaihtoehtoisesti voit laittaa suoraan viestiä Antonille tai Mirjalle. Jos et saa heitä kiinni, he palaavat asiaan heti kun mahdollista.